Conferința slujitorilor Sfintelor Altare din Protopopiatul Brad


Slujitorii Sfintelor Altare din Protopopiatul Brad au participat, joi, 17 iunie 2021, la conferința preoțească semestrială. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului”, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Părintele Protopop Ioan Diniș a rostit cuvântul de deschidere în debutul Conferinței, iar apoi au fost susținute două referate având ca subiect tematica anului 2021 în Patriarhia Română: Pr. Mihai Todoran – Parohia Brad II: „Diaspora românească. Context istoric și actualitate” și Pr. Constantin Petru Nae – Parohia Hărțăgani: „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul și valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

La finalul conferinței Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a vorbit despre ceea ce reprezintă astăzi misiunea parohiilor din diaspora pentru românii plecați în alte țări, biserica fiind locul unde românii se apropie unii de alții și împreună de Dumnezeu, trăind mai intens viața liturgică și duhovnicească.


GALERIE FOTO