Preoții din Protopopiatul Petroșani s-au întrunit la Conferința semestrială


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, vineri, 18 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din Uricani, cu prilejul întrunirii slujitorilor Sfintelor Altare din Protopopiatul Petroșani pentru Conferința semestrială.

După Sfânta Liturghie, a urmat deschiderea Conferinței printr-un cuvânt al Părintelui Protopop Petrache Crețu, iar apoi au fost susținute două referate: Pr. Mihai Ciuhat – Parohia Pui: „Anul omagial al pastorației românilor din afara României” și Pr. Emil Velican – Parohia Petrila-Brad: „Diaspora Românească – Realitate proeminentă și provocare misionară”.

În continuare, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a vorbit despre organizarea Bisericii Ortodoxe Române în afara țării, atât în provinciile istorice care astăzi se află în afara granițelor României, cât și în vestul Europei și pe celelalte continente, unde au emigrat mulți români din motive economice, educaționale sau sociale.

În încheierea Conferinței au urmat discuții pe marginea referatelor prezentate, dar și dezbaterea altor probleme de ordin pastoral-misionar și administrativ.


GALERIE FOTO