Înălțarea Sfintei Cruci | Hramul Mănăstirii Prislop


De praznicul Înălțării Sfintei Cruci, marți, 14 septembrie 2021, Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, împreună cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și cu Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Episcop Andrei a vorbit despre istoria sărbătorii de astăzi, când ne aducem aminte de găsirea de către Sfânta Împărăteasă Elena a lemnului Sfintei Cruci și înălțarea acesteia de către patriarhul Macarie în fața poporului, în anul 335, și despre puterea sfințitoare și mântuitoare a Sfintei Cruci primită prin sângele Celui răstignit pe ea, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Arhipăstorul hunedorean, Preasfințitul Părinte Gurie, a adresat la final un cuvânt de mulțumire sfințiților slujitori, maicii starețe, viețuitoarelor așezământului monahal și tuturor credincioșilor veniți să se roage la hramul mănăstirii.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a săvârșit o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arsenie Boca, aflat în cimitirul așezământului monahal.


GALERIE FOTO