Întâlnirea de lucru semestrială a profesorilor de religie din județul Hunedoara


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, marți, 19 septembrie 2023, în sala „Europa” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva a avut loc întâlnirea de lucru semestrială a profesorilor de religie din județul Hunedoara, în prezența Preasfințitului Părinte Gherontie, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei. Ca la fiecare început de an, profesorii de religie s-au întâlnit pentru a primi arhiereasca binecuvântare în vederea lucrării educaționale pe care o săvârșesc, dar și pentru a primi instrucțiunile necesare procesului de învățământ, particularizate pentru anul școlar 2023-2024.

Preasfințitul Părinte Gherontie i-a felicitat pe toți ostenitorii catedrelor de religie pentru eforturile depuse în anii precedenți și pentru implicarea în păstrarea orei de religie în cadrul trunchiului comun de discipline de învățământ și a rostit un îndemn către toți profesorii de a intensifica relația cu elevii, dar și cu cadrele didactice care predau celelalte discipline, în vederea unei bune colaborări spre folosul celor tineri. În același timp este necesară şi colaborarea cu familiile copiilor și cu preoții care păstoresc aceste familii, mai ales acolo unde se identifică probleme de relaționare sau probleme sociale. Prin conduita lor, prin ținuta lor atât fizică, dar mai ales morală, sufletească, profesorul de religie trebuie să fie un reper luminos în școala în care predă, atât pentru elevi cât și pentru colegii săi, profesorii de alte specialități, și să țină cont de faptul că profesorul de religie este omul care răspândește cuvântul Lui Dumnezeu în școală, dar și în afara ei.

În continuare, P.C. părinte Gabriel Basa, inspector școlar pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a făcut precizările necesare în vederea bunei desfășurări a activității didactice în anul școlar 2023-2024, în conformitate cu legislația în vigoare și cu recomandările Patriarhiei Române.

Pr. Radu Trifon


GALERIE FOTO