Slujirile ierarhilor hunedoreni la praznicul Învierii Domnului


În noaptea Sfintelor Paști, 16 aprilie 2023, de slăvitul praznic al Învierii Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

După citirea Canonului Sâmbetei celei Mari, în miez de noapte Arhipăstorul hunedorean, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, a împărțit Sfânta Lumină credincioșilor veniți să ia parte la slujba de Înviere, iar apoi a fost înconjurată sfânta biserică. Și în acest an, prin purtarea de grijă a ierarhului hunedorean, Sfânta Lumină a fost adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. După înconjurarea Catedralei, de pe scena special amenajată în fața lăcașului de cult a fost citită Sfânta Evanghelie, iar apoi a fost săvârșită Utrenia Învierii. Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a citit Cuvântul Pastoral adresat de praznicul Învierii Domnului clerului, cinului monahal și credincioșilor hunedoreni, intitulat în acest an „Învierea lui Hristos – făgăduință a învierii noastre și chemare la fericirea veșnică”.

Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată în Catedrala Episcopală de către Preasfințitul Părinte Episcop Nestor împreună cu soborul slujitor. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a lăcașului de cult, dirijată de către Părintele Daniel Balea. La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a îndemnat credincioșii prezenți ca în aceste zile de mare praznic să-și adape sufletul din bucuria care izvorăște din mormântul lui Hristos cel Înviat.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit în noaptea Sfintelor Paști la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Hunedoara, săvârșind Utrenia Învierii și Sfânta Liturghie, împreună cu soborul slujitor.


GALERIE FOTO