Marșul pentru Viață 2018 în Episcopia Devei și Hundoarei


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, sâmbătă, 24 martie 2018, a avut loc, în 11 localități ale județului Hunedoara, Marșul pentru viață 2018 – O lume pentru viață, manifestare ajunsă la cea de-a patra ediție în eparhia noastră și care se desfășoară cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Manifestarea este organizată la nivel național de Asociația studenți pentru viață și este sprijinită de mai multe asociații și organizații, printre care Asociația Părinți pentru Ora de Religie și Coaliția pentru familie, care a reușit în anul 2016 să strângă peste 3.000.000 de semnături în favoarea familiei tradiționale.

În acest context, și în județul Hunedoara s-a organizat în data de 24 martie 2018, în ajunul praznicului Bunei Vestiri, Marșul pentru viață 2018. Astfel, în orașele: Deva, Hunedoara, Brad, Orăștie, Hațeg, Petroșani, Lupeni, Petrila, Vulcan, Uricani și în comuna Ilia, a avut loc Marșul pentru viață 2018 – O lume pentru viață. La marș au participat toți cei care privesc și respectă viața ca dar al lui Dumnezeu, toți cei pentru care femeia, maternitatea, copiii și familia, ființa umană în general, reprezintă valori imuabile. Dintre participanți amintim: Asociația Filantropia Ortodoxă – organizator, Episcopia Devei și Hunedoarei, Protopopiatele Ortodoxe Deva, Brad, Hațeg, Orăștie și Petroșani, Asociația Mama Deva, Coaliția pentru Familie – filiala Deva, Biserica Baptistă, Biserica Penticostală, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Deva, cluburile de voluntariat Orthocaffe Deva și Hațeg.

În DEVA această manifestare a început la ora 12:00 în Piața Unirii (statuia lui Traian), cu câteva discursuri ProVita, un miniconcert susținut de tineri liceeni și a continuat cu Marșul pentru viață pe următorul traseu: Piața Unirii – str. Libertății – Biserica Bunavestire (unde s-a rostit o rugăciune către Maica Domnului) – Bdul. Decebal – str. Mihail Kogălniceanu – Spitalul de pediatrie (unde s-a rostit o rugăciune pentru mame și copii) – Piața Victoriei.

În celelalte orașe ale județului evenimentul s-a desfășurat astfel:

HUNEDOARA – Adunare Publică pentru Viață în Parcul Tineretului, în fața Catedralei Eroilor.

BRAD – Marș pentru viață pe traseul Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Brad I – Poșta – Kilometrul 0 – Troița din Parc.

HAȚEG – Adunare Publică Pentru Viață în Parcul Central din fața Spitalului orașului.

LUPENI – Marș pentru Viață pe traseul Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” Lupeni-Bărbăteni – Biserica „Sfântul Nicolae” – Centrul orașului.

ORĂȘTIE – Adunare Publică în fața Catedralei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Centru.

PETRILA – Marș pentru Viață pe traseul Biserica „Sfânta Treime” str. Republicii – Monumentul Eroului Necunoscut – Casa de Cultură a orașului.

PETROȘANI – Marș pentru Viață pe traseul Piața Victoriei – Parcul Carol Schreter.

URICANI – Marș pentru Viață pe traseul Podul Bucura – Parc – Biserica „Înalțarea Domnului”.

VULCAN – Marș pentru Viață în centrul orașului.

ILIA – Marș pentru Viață pe traseul Biserica Ortodoxă – Liceul Ilia – Casa de Cultură – Primărie – Gradinița Ilia – Biserica Ortodoxă.


GALERIE FOTO