Praznicul Înălțării Sfintei Cruci | Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit hramul


Vineri, 14 septembrie 2018, de praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. Din soborul de ierarhi au mai făcut parte Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Episcop Daniil.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Episcop Andrei a vorbit despre istoria aflării lemnului Sfintei Cruci și despre cinstirea acesteia în Biserica noastră.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Daniil a vorbit credincioșilor despre puterea Sfintei Cruci, dar și despre importanța familiei, ca fiind „mica Biserică”.

La final arhipăstorul hunedorean, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a rostit un cuvânt de mulțumire adresat sfințiților slujitori și tuturor credincioșilor veniți să se roage la hramul așezământului monahal de la Prislop.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a săvârșit o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arsenie Boca, aflat în cimitirul mănăstirii.


GALERIE FOTO