Prăznuirea Sfinților Trei Ierarhi în Episcopia Devei și a Hunedoarei


EPDH_30.01.2017_Slujire Simeria-55Luni, 30 ianuarie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din Simeria, protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara. Preasfințitul Părinte Gurie a fost înconjurat de către un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, i-a evocat pe cei trei Părinți ai teologiei prăznuiți astăzi, amintind despre bogata moștenire lăsată creștinătății noastre, prin tâlcuirile lor marcate nu doar de strălucirea minții, ci și de experierea harului lui Dumnezeu prin rugăciune și viața lor sfântă. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie cu luare aminte la modelele de bună viețuire duhovnicească pe care Sfinții ni le oferă și să împlinească poruncile Evangheliei Mântuitorului nostru Iisus Hristos spre a deveni fii după har ai lui Dumnezeu și locuitori vrednici ai Împărăției lui Dumnezeu.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.


GALERIE FOTO