Premierea participanților la Concursul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în Duminica Sfântului Ierarh Grigorie Palama, 31 martie 2024, a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul cu participare internațională „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”, ediția a VIII-a, cu tema „Cuvântul care vindecă”, anul școlar 2023-2024. Organizatorii acestui concurs sunt Mitropolia Clujului, Sălajului și Maramureșului,. Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Colegiul Național Pedagogic „Gh. Lazăr” Cluj-Napoca, Platforma Red-Religie.ro, activitățile desfășurându-se în luna ianuarie, fiind concepute pe mai multe secțiuni, în funcție de vârsta elevilor. Au participat peste 10.000 de copii, atât din România, cât și din diaspora românească. Pe lângă testul de cunoștințe religioase cu referire la tema concursului, elevii din clasele mici au avut de realizat o creație plastică, iar cei din clasele mai mari au avut de scris un eseu.

La biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Hunedoara a avut loc premierea elevilor de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, coordonați de doamna prof. Ramona Andrei, iar la biserica „Sfânta Treime” din Hunedoara au fost premiați elevii Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara, coordonați de doamna prof. Dalia Albu. Astfel, cele mai frumoase vlăstare din tulpina ortodoxiei au fost răsplătite pe măsura mărturisirii lor primind premii din partea bisericilor sus amintite constând în cărți de zidire sufletească, adecvate vârstei copiilor precum și icoane.

La biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Hobița-Gradiște a avut loc premierea elevilor de la Grupa de cateheză a Parohiei Ortodoxe Păucinești, elevi ai Școlii Gimnaziale Sarmizegetusa, participând la concurs un număr de 15 copii, coordonați de Preotul Iuliu Tonca și doamnele prof. Elena Elisabeta David și Argentina Loredana Tonca. Rugăciunile lor s-au unit cu rugăciunile celorlalți copii din întreaga lume participanți la concurs. Echipa organizatoare a concursului, a oferit diplome cu Premii Speciale, iar prin grija Părintelui Protopop Iuliu Tonca participanții la concurs au fost răsplătiți cu icoane, cărți și dulciuri.

Pr. Protopop Valentin Crainic, Pr. Protopop Iuliu Tonca


GALERIE FOTO