Schitul Nandru și-a cinstit ocrotitorul


În ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, joi, 9 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei și cu soborul de preoți și diaconi la Altarul de vară al Schitului Nandru, care și-a sărbătorit hramul.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a pus la sufletele credincioșilor câteva aspecte din viața cea minunată și plină de smerenie a Sfântului Ierarh Nectarie.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru binefăcători ai așezământului monahal, trecuți la cele veșnice.

La finalul slujbei Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit un cuvânt de binecuvântare, mulțumind ctitorilor și binefăcătorilor pentru susținerea lucrărilor desfășurate la Schitul de la Nandru. Preasfinția Sa a hirotesit întru arhimandrit pe Preacuviosul Părinte Nifon Goangă, starețul așezământului monahal, oferindu-i și distincția eparhială „Ordinul Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop”, în semn de apreciere pentru lucrarea pastoral-misionară și administrativă pe care o desfășoară.


GALERIE FOTO