Slujirile ierarhilor hunedoreni în a doua zi de Crăciun

În a doua zi de Crăciun, marți, 26 decembrie 2023, zi în care se face pomenirea Soborului Maicii Domnului și a Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Prislop, împreună cu soborul slujitor.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre martorii Nașterii Domnului, Fiul lui Dumnezeu întrupat, cei care s-au învrednicit a fi, alături de Fecioara Maria și Dreptul Iosif, primii cinstitori ai Pruncului Iisus: cetele de îngeri, cântând cântece de laudă lui Dumnezeu, păstorii și cei trei magi. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit despre activitatea Sfântului Cuvios Nicodim, astăzi pomenit, în reorganizarea monahismului din Țara Românească, dar și la Mănăstirea Prislop, motiv pentru care este cinstit ca ocrotitor al așezământului monahal, dar și al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit în această zi la Mănăstirea Măgura, cu prilejul sărbătoririi hramului Paraclisului de iarnă al așezământului monahal – Soborul Maicii Domnului.

La predică Preasfinția Sa a vorbit despre virtutea nevorbirii de rău și despre păcatul clevetirii, unul dintre cele mai răspândite în zilele noastre, scoțând în evidență virtuțile Dreptului Iosif, care nu a judecat-o pe Maica Domnului ci, având credință în Dumnezeu și ascultând de cuvintele îngerului, a rămas alături de Fecioara Maria și de Pruncul Iisus.


GALERIE FOTO