Slujirile ierarhilor hunedoreni în a patra seară a Canonului Mare


Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit joi, 21 martie 2024, Pavecernița Mare cu ultima parte din Canonul de umilință al Sfântului Andrei Criteanul la paraclisul bisericii „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, mitropolitul Transilvaniei” din Simeria.

Preasfinția Sa a rostit un cuvânt la finalul slujbei despre căderea primilor oameni prin păcat, când au pierdut comuniunea permanentă cu Dumnezeu pentru neascultare, și despre redobândirea posibilității mântuirii prin Jertfa și Învierea Fiului lui Dumnezeu întrupat, pentru aceasta fiind însă necesară împlinirea învățăturilor Mântuitorului Iisus Hristos.

Arhiereul-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a slujit Pavecernița Mare și Canonul Sfântului Andrei Criteanul la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Hațeg.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți Preasfinția Sa a vorbit despre însemnătatea mărturisirii păcatelor cu responsabilitate și pocăință sinceră în Taina Spovedaniei, spovedanie care să-i transforme în apostoli și mărturisitori ai Mântuitorului Iisus Hristos.


GALERIE FOTO