Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a 32-a după Rusalii

În Duminica a 32-a după Rusalii, 21 ianuarie 2024, zi în care se face pomenirea Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea cu hramurile „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” și „Sfântul Cuvios Maxim Mărturisitorul” de la Ohaba, împreună cu soborul de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu, viețuitori și ctitori ai mănăstirii trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat că pericopa evanghelică a acestei Duminici, în care este relatată întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu vameșul Zaheu, ne arată că prin întâlnirea cu Dumnezeu omul păcătos are șansa de a se transforma în om virtuos, însă e necesar ca omul să părăsească păcatele și să devină ucenic adevărat al lui Hristos, împlinind poruncile Sale.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul slujitor, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Streisângeorgiu, Protopopiatul Hațeg.

La predică Preasfinția Sa a explicat că vameșul Zaheu din pericopa evanghelică a acestei Duminici, ne dă o pildă de pocăință autentică și sinceră, dar și de îndreptare, prin făgăduința de a îndrepta răul pe care l-a făcut celor pe care i-a nedreptățit.

Pentru osteneala depusă în vederea construcției și amenajării capelei mortuare Preotul paroh Cătălin Nașca a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați au primit acte de cinstire.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de sfințire a noii Capele mortuare din parohie.


GALERIE FOTO