Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a patra după Rusalii


În Duminica a patra după Rusalii, 2 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi, la biserica cu hramurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Ghelari, Protopopiatul Deva, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la târnosirea lăcașului de cult. După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu, întâiul arhipăstor al Episcopiei Devei și Hunedoarei, Preotul Nerva Florea și ctitorii lăcașului de cult, trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți Preasfinția Sa, făcând referire la credința sutașului din pericopa evanghelică a acestei duminici, a explicat că este important să dăm dovadă de credință statornică și nezdruncinată atunci când ne rugăm, cerând cu smerenie lui Dumnezeu să se împlinească voia Lui și lăsându-L să lucreze în viața noastră.

Preotul Daniel Alic – fiu al satului Ghelari, a prezentat istoricul construcție „Catedralei Pădurenilor”, începută în anul 1939 și finalizată în 1960, ctitorie a Preotului paroh de atunci Nerva Florea – înmormântat în pronaosul bisericii, edificată cu osteneala și sprijinul important al credincioșilor, pictată între anii 1960-1965 de Constantin Nițulescu și târnosită în 4 noiembrie 1973.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a mulțumit Preotului paroh Radu Rus pentru activitatea desfășurată în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește, iar reprezentanților autorităților, membrilor Consiliului Parohial și celor ce susțin activitățile parohiei le-a înmânat acte de cinstire.

În această Duminică, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” din parohia Mihăileni, Protopopiatul Brad.

Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța participării credincioșilor la slujbele Bisericii, și mai ales la Sfânta Liturghie, de unde, prin împărtășirea cu Sfintele Taine, primesc întărire în credință și putere pentru a birui ispitele zilnice.


GALERIE FOTO