Slujirile ierarhilor hunedoreni la sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul


În ziua sărbătorii Nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, sâmbătă, 24 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba binecuvântării de lucrări la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Lupeni-Bărbăteni, Protopopiatul Petroșani, sfințind și noul lumânărar amenajat în curtea lăcașului de cult. În continuare Preasfinția Sa a oficiat Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat cu acest prilej Preasfinția Sa a vorbit despre sărbătoarea de astăzi ca fiind un îndemn pentru ca familiile creștine să iubească nașterea de prunci, deoarece Dumnezeu rânduiește pentru fiecare, încă din momentul zămislirii, o slujire, o menire și, de asemenea, fiecare prunc poate deveni un sfânt, prin mijlocirea și ajutorul căruia mulți oameni se pot mântui.

Pentru implicare în lucrările de renovare ale bisericii parohiale Preotul paroh Cristian Olariu a fost hirotesit iconom, iar credincioșii care au sprijinit aceste lucrări au primit acte de cinstire.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Schitul cu hramul „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” – Ardeu.

Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre minunile întâmplate la Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, zămislit în chip minunat de Sfinții Părinți Zaharia și Elisabeta, oameni cu viață sfântă și smerită, temători de Dumnezeu, modele de urmat pentru cei ce caută să dobândească Împărăția cerurilor.


GALERIE FOTO