Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica după Nașterea Domnului


În Duminica după Nașterea Domnului, 31 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre chemare la mântuire pe care Mântuitorul Iisus Hristos o adresează tuturor oamenilor, din toate neamurile, așa cum s-a văzut încă de la Nașterea Sa pe pământ, când a fost cinstit atât de păstorii aflați în apropierea Bethleemului, cât și de magii veniți de la Răsărit.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Cristur, Protopopiatul Deva.

La predică, Preasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți că fiecare creștin este chemat să fie „lumină lumii” și să se sfințească, lucrând în toată vremea ca să împlinească poruncile lui Dumnezeu și a virtuților creștinești, începând cu canonul zilnic de rugăciune și cu participarea în fiecare duminică și sărbătoare la Sfânta Liturghie.