Slujirile ierarhilor hunedoreni în ziua praznicului Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului


În prima zi a Anului Nou, 1 ianuarie 2024, zi în care prăznuim Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului nostru Iisus Hristos și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Deva, alături de soborul de preoți și diaconi.

La predică, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre sărbătorile primei zile din an, explicând că prin supunerea, cu smerenie, la rânduielile Legii Vechi, Tăierea-împrejur cea după Trup, la punerea numelui, Pruncul Iisus Hristos, Dumnezeu întrupat, a arătat că nu a venit în lume să strice Legea, ci să o împlinească. De asemenea, Preasfinția Sa a amintit că activitatea deosebită pe care Sfântul Ierarh Vasile cel Mare a desfășurat-o în Biserică, pe plan liturgic, social, monahal, a rămas o lucrare de referință până astăzi. În încheierea cuvântului, le-a urat tuturor un An Nou cu sănătate și cu împliniri duhovnicești.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

La finalul slujbei Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți, la început de An Nou, să pună început bun împlinind zilnic un program duhovnicesc prin rugăciune, prin citirea Sfintei Scripturi, a vieților sfinților și prin facerea de bine, după cum ne învață Mântuitorul Iisus Hristos.


GALERIE FOTO