Slujirile ierarhilor hunedoreni la praznicul Învierii Domnului


În noaptea Sfintelor Paști, 2 mai 2021, de slăvitul praznic al Învierii Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Slujba de înviere a debutat cu citirea Canonului Sâmbetei celei Mari, iar apoi, la miezul nopții, credincioșii au primit Sfânta Lumină de la Preasfințitul Părinte Episcop Gurie și de la soborul slujitor. După înconjurarea Catedralei, a fost citită Sfânta Evanghelie de pe scena special amenajată în fața lăcașului de cult, urmând apoi citirea Cuvântului Pastoral al arhipăstorului hunedorean, adresat clerului, cinului monahal și credincioșilor hunedoreni, și cântarea Canonului Învierii.

În continuare Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, împreună cu soborul slujitor, au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a lăcașului de cult, dirijată de către Părintele Daniel Balea.

Arhiereul-vicar al Episcopie Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, a slujit în noaptea Sfintelor Paști la biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din municipiul Hunedoara, săvârșind rânduiala slujbei Învierii și apoi Sfânta Liturghie, împreună cu soborul slujitor. Preasfinția Sa a citit și Pastorala Preasfințitului Părinte Episcop Gurie la praznicul Învierii Domnului, intitulată în acest an „Cealaltă” Românie, celelalte „Românii”… – România diasporei, România „din Cer”, România „profundă”.


GALERIE FOTO