Slujirile ierarhilor hunedoreni la praznicul Nașterii Maicii Domnului


În ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, vineri, 8 septembrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul slujitor la Altarul de vară al Mănăstirii Crișan, care și-a sărbătorit hramul. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup din Corala preoțească „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei, dirijat de Preotul Daniel Balea.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a explicat că Maica Domnului este vrednică de cinstire deoarece smerenia ei desăvârșită a făcut posibilă întruparea Fiului lui Dumnezeu pe pământ și mântuirea neamului omenesc, ea fiind darul pe care omenirea l-a dat lui Dumnezeu și darul prin care omenirea a fost binecuvântată de Dumnezeu.

La finalul slujbei, la propunerea Preacuviosului Părinte arhimandrit Nifon Jorza, starețul așezământului monahal, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a înmânat acte de cinstire binefăcătorilor mănăstirii.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hundoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Măgureni, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură despre nașterea Maicii Domnului din Sfinții Părinți Ioachim și Ana după multă răbdare și stăruință în rugăciune înaintea lui Dumnezeu, însă arătând atâta nevoință, au născut o Fiică mai sfântă decât toți sfinții și care s-a învrednicit să nască pe pământ pe Însuși Fiul lui Dumnezeu.


GALERIE FOTO