Slujba celei de-a doua Învieri | Preasfințitul Părinte Gurie a slujit la Catedrala Episcopală din Deva


EPDH_17.04.2017_A doua Inviere_Catedrala-90Duminică, 16 aprilie 2017, începând cu ora 11.00, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit, alături de un ales sobor de preoți și diaconi, slujba vecerniei din prima zi de Paști, cunoscută în popor ca A doua Înviere sau Învierea mică.

Vecernia din prima zi a Paștilor are o rânduială specială, punctul culminant al ei fiind citirea in mai multe limbi a Evangheliei în care Mântuitorul se arată prima dată ucenicilor Lui după Înviere. Citirea Evangheliei în mai multe limbi simbolizează universalitatea mesajului Bisericii și sugerează propovăduirea Cuvântului Dumnezeu tuturor neamurilor.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre bucuria mărețului praznic al Învierii din morți a Domnului nostru Iisus Hristos, bucurie la care Biserica noastră dreptmăritoare îi cheamă să participe pe toți credincioșii săi, atât pe cei pregătiți duhovnicește, cât și pe cei care nu au fost apropiați Bisericii lui Hristos în această perioadă a postului, căci Domnul nostru Iisus Hristos a pătimit și a biruit moartea prin Învierea Sa pentru întreaga umanitate: „Pentru aceasta, intrați toți întru bucuria Domnului nostru; și cei dintâi, și cei de al doilea, luați plata. Bogații și săracii impreună bucurați-vă. Cei ce v-ați înfrânat și cei leneși, cinstiți ziua. Cei ce ați postit și cei ce n-ați postit, veseliți-vă astăzi. Masa este plină, ospătați-vă toți. Vițelul este mult, nimeni să nu iasă flămând. Gustați toți din ospățul credinței; împărtășiți-vă toți din bogăția bunătății” (Sfântul Ioan Gură de Aur, Cuvânt la Învierea Domnului).


GALERIE FOTO