Zi de hram la Mănăstirea Crișan


În Vinerea Săptămânii Luminate, 21 aprilie 2023, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi, la Altarul de vară al Mănăstirii Crișan, care și-a serbat hramul. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei. La slujbă au fost prezenți și elevii participanți la etapa naţională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, clasele V-VIII, desfășurată la Deva în perioada 19-22 aprilie.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a explicat că este nevoie de credință stăruitoare și rugăciune continuă pentru a primi tămăduire sufletească de la Mântuitorul Iisus Hristos și a deveni temple ale Duhului Sfânt spre dobândirea Împărăției Cerurilor.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit un cuvânt despre istoricul sărbătorii acestei zile, când prin mijlocirea Maicii Domnului, în chip minunat, viitorul împărat Leon cel Mare, în secolul al V-lea, a descoperit un izvor cu apă vindecătoare în apropierea Constantinopolului. În încheierea cuvântului, Preasfinția Sa a rostit mulțumiri soborului slujitor, obștii monahale de la Mănăstirea Crișan, reprezentanților autorităților centrale, județene și locale și tuturor pelerinilor veniți astăzi la sărbătoarea așezământului monahal.


GALERIE FOTO