Zi de sărbătoare la Mănăstirea Măgureni


În Duminica Tuturor Sfinților – prima după Rusalii, 11 iunie 2023, la Mănăstirea Măgureni a fost sfințit Paraclisul cu hramurile „Sfântul Ierarh Luca – arhiepiscopul Crimeei” – a cărui pomenire se face în această zi – și „Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul”. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, împreună cu soborul de preoți și diaconi. În continuare a fost săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Altarul de vară al așezământului monahal.

Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim a rostit un cuvânt de învățătură despre nevoințele prin care și-au sfințit viața mulțimea de sfinți neștiuți pe care Biserica îi cinstește în această Duminică, acest „nor de mărturii” care sunt modele de urmat în mărturisirea lui Dumnezeu pentru cei ce doresc să meargă pe calea sfințeniei.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a adresat un cuvânt de mulțumire sfințiților ierarhi și slujitori, obștii monahale, ctitorilor și binefăcătorilor mănăstirii, doamnei pictor Lorena Pop și tuturor credincioșilor și pelerinilor, pe care i-a îndemnat să aibă râvnă în mărturisirea credinței și în trăirea poruncilor lui Hristos pentru a călca pe urmele sfinților astăzi pomeniți.


GALERIE FOTO